Masa cu masaj pentru nasteri la Spitalul Moinesti

Standardul de calitate de la Spitalul Moinesti, apreciat de CNAS
October 13, 2010
Moastele Sfantului Pantelimon, la Moinesti
October 13, 2010

Femeile care aleg maternitatea Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti drept locul in care sa-si aduca pe lume copiii beneficiaza acum de asistenta medicala si conditii hoteliere la standarde inalte. “Am reusit sa ne completam echipa cu cinci medici in obstetrica-ginecologie si un neonatolog, ne-a declarat dr. Adrian Cotarlet, managerul spitalului. In ultimele luni am investit si in dotarea cu aparatura performanta.

Remarc, in primul rand, noul pat din sala de nasteri, o bijuterie. Acesta a fost expus pentru prima data la expozitia de echipamente medicale de la Dusseldorf, in iarna 2007.

Este elegant si multifunctional. Face inclusiv masaj gravidelor in timpul travaliului.” Pacientele se declara mai mult decat multumite de noile conditii. Nu au fost uitati nici copiii, pe lista aparatelor achizitionate fiind si cele pentru monitorizarea nou-nascutilor. Echipamentele achizitionate sunt: incubator standard; paturi pentru nou-nascuti, cu sistem de incalzire; masa radianta standard pentru resuscitare; lampa de fototerapie mobila; pulsoximetru standard; cort de oxigen; aspirator pentru nou-nascuti; balon pentru resuscitare; laringoscop cu lame pentru nou-nascuti; aparat de anestezie; detector Doppler fetal mobil, pompe de perfuzie pentru nou-nascuti; monotor pentru terapie intensiva. De la deschiderea sa, in mai 2003, maternitatea spitalului moinestean a atras tot mai multe paciente. Numarul nasterilor a crecut cu 15 la suta in fiecare an. “Am ajuns la 1.000 de nasteri pe an si avem o maternitate de grad II, ceea ce justifica toate investitiile”, a adaugat dr. Cotarlet. Acestea au fost de o valoare considerabila. Fondurile au provenit atat dintr-un program al Ministerului Sanatatii Publice, prin Banca Mondiala, cat si din veniturile proprii ale spitalului. In ultimul caz a fost vorba de aproximativ 250.000 lei (2,5 miliarde lei vechi).

06 Aug 2008 || de Doina M. in cotidianul “Desteptarea”

Comments are closed.