Medicii moinesteni, in haine de sarbatoare

Medicii moinesteni, in haine de sarbatoare

Lume buna la editia a treia a Zilelor Spitalului Moinesti

Ieri, de la ora 14, a debutat cea de-a treia editie a Zilelor Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti. Cum era firesc, cuvantul de deschidere l-a avut insusi dr. Adrian Cotarlet, managerul spitalului. Recunoscut drept un om pe cat de simplu la vorba si in comportament, de o modestie rar intalnita in zilele noastre, argintul viu al unitatii spitalicesti moinestene s-a multumit, dupa ce a subliniat importanta pe care o are actul medical la Moinesti, sa prezinte rand pe rand invitatii, acestia luand cuvantul in ordinea stabilita de catre Adrian Cotarlet.

Spital judetean la Moinesti

Primul la microfon a fost Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau. Lasand la o parte orice conotatie politica, Benea a gasit cuvintele potrivite pentru a pune accentul – cum altfel – pe realizarile pe care le-a avut in ultimii ani spitalul de la Moinesti si pe importanta pe care o are aportul medicului Adrian Cotarlet in actul medical de aici. “De fiecare data am avut numai cuvinte de lauda la adresa spitalului din Moinesti si, orice as spune, risc sa ma repet. Nu vreau decat sa-l felicit din nou pe doctorul Cotarlet pentru tot ceea ce face la Moinesti si sa-l asigur de tot sprijinul meu, atat cat depinde de mine. De data aceasta, insa, as dori sa-l anunt pe domnul Cotarlet ca – speram noi – la anul, Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti sa devina spital judetean”, a precizat Dragos Benea, care a mai spus ca este convins ca si colegii sai din Consiliul Judetean Bacau vor sprijini acest demers.

Un “vice…subprefect” incantat
de spitalul moinestean

Reprezentantul Institutiei Prefectului Bacau la manifestarea de la Moinesti a fost proaspat-numitul subprefect Constantin Scripat. Atat Scripat, cat si managerul spitalului moinestean au fost ieri vizibil emotionati, cel de-al doilea, in momentul in care i-a inmanat microfonul suprefectului, avand tendinta sa-l numeasca viceprimar, asa ca, prin comasarea celor doua functii era cat pe ce sa vorbim despre un “vicesubprefect”. Dincolo de gluma, Constantin Scripat si-a manifestat bucuria de a se afla la evenimentul de ieri si mandria de a fi inconjurat de o companie selecta. “Am ramas realmente impresionat de ceea ce am vazut astazi la Spitalul Moinesti. Trebuie sa va spun ca, desi vin dintr-un alt mediu al administratiei, sunt consumator de presa locala. Asa se face ca citesc cu multa placere informatiile referitoare la sectiile noi care se infiinteaza in cadrul acestei unitati spitalicesti si la interventiile chirurgicale care au loc in premiera la dumneavoastra. Am inteles ca exista, totusi, si unele mici neimpliniri, insa in mare parte am ramas incantat”, a tinut sa precizeze subprefectul Constantin Scripat. De asemenea, acesta a mentionat ca trebuie sa fie “un real motiv de bucurie si pentru noul primar al Moinsetiului, Viorel Ilie, sa aiba aici o asemenea unitate spitaliceasca”.

Cand isi propune Cotarlet ceva…

Un alt medic de prim rang prezent ieri la Moinesti a fost presedintele Colegiului Judetean al Medicilor Bacau, dr. Elena Stanga, nimeni altcineva decat “sefa” din colegiu a lui Adrian Cotarlet. Dupa felicitarile cordiale si inerente, Elena Stanga a observat atat chipuri noi la Zilele Spitalui Moinesti, cat si fete cunoscute, ceea ce a facut-o sa remarce ca celor care au revenit la Moinesti le-a placut ceea ce au vazut cu precedentele ocazii atata timp cat s-au aflat din nou alaturi de Cotarlet si cadrele medicale moinestene. “Doresc mult succes spitalului in a-si atinge telul, acela de a deveni spital judetean. Am convingerea ca daca domnul doctor Adrian Cotarlet si-a propus acest lucru, se va indeplini in cel mai scurt timp”, a mai declarat presedintele Colegiului Medicilor Bacau.

Model de conduita profesionala

La cuvant a urmat noul primar al municipiului Moinesti, Viorel Ilie. Cu speranta ca va trece peste emotiile de debut (ceea ce s-a si intamplat), Viorel Ilie s-a declarat mandru de ceea ce a realizat dr. Cotarlet in cadrul spitalului. “Mi-as dori sa pot ajunge la acelasi nivel de performanta administrativa cu ceea ce ati facut dumneavoastra aici”, i s-a adresat primarul managerului spitalului moinestean. “Realizarile de la Spitalul Moinesti demonstreaza ca, daca exista vointa si ambitie, se poate face orice”, a mai spus Viorel Ilie.

Felicitari intregului colectiv

Iar cum momentul de deschidere a unui astfel de eveniment nu se putea incheia fara un mic “speech” al sufletului Spitalului Moinesti, dr. Adrian Cotarlet a tinut sa felicite intregul colectiv pe care il conduce de mai bine de sapte ani. “Desi mai exista si unele voci discordante, totusi ma mandresc cu intregul colectiv si cu ceea ce am reusit sa facem impreuna in toti acesti ani la Moinesti”, a declarat entuziast Adrian Cotarlet. Dupa momentul declaratiilor si cel al felicitarilor, toti participantii au coborat in curtea spitalului unde a fost dezvelit un monument special adus aici pentru aniversarea celei de-a treia editii a Zilelor Spitalului Moinesti. Este vorba despre monumentul intitulat “Inger de Cucuteni”, o sculptura realizata de Romeo Dumitrescu si donata unitatii spitalicesti de catre Fundatia “Cucuteni pentru Mileniul III”.

14 Iul 2008 || de Razvan Sendrea in cotidianul “Informatia Bacaului”