“Spitalul Moinesti are aspect de spital privat” – declara dr. Vasile Ciurchea, seful CNAS din Romania

Unda verde pentru noul tomograf la Spitalul din Moinesti
October 13, 2010
Standardul de calitate de la Spitalul Moinesti, apreciat de CNAS
October 13, 2010

Seful Casei Nationale de Sanatate a vizitat spitalul din Moinesti, desi invitatia fusese lansata in urma cu o jumatate de an. Despre unitatea medicala de elita din judet aflase din presa si de la sefa Casei de Sanatate Bacau. Dupa vizita maraton de la Moinesti, seful CNAS a declarat fara echivoc ca spitalul condus de dr. Cotirlet poate concura pe departe cu orice institutie de profil performanta din Bucuresti.

Seful CNAS i-a sugerat primarului moinestean sprijinirea turismului medical in zona.

Desi conducerea spitalului din Moinesti lansase in urma cu o jumatate de an invitatia in zona, dr. Vasile Ciurchea, seful Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) din Romania, a reusit sa descinda miercuri in orasul lui Tzara. Asa cum avea sa precizeze inca de la sosirea in incinta spitalului, dr. Ciurchea aflase despre unitatea condusa de dr. Adrian Cotirlet atit din presa, cat si de la sefa casei judetene de sanatate, dr. Maria Tioc. “De jumatate de an incerc sa onorez invitatia dr. Cotirlet. Stiam din presa, din aprecierile doamnei dr. Tioc, dar nu am crezut ca am sa intilnesc la Moinesti o unitate model pentru sistemul sanitar romanesc. E o dovada ca banii nu au fost irositi si ca doctoral Cotirtlet aplica aici un management de exceptie”, a declarat multumit, imediat dupa ce a vizitat “la trap” institutia medicala moinesteana. Insotit de dr. Maria Tioc, sefa Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, de dr. Elena Stinga, reprezentnta Colegiului Medicilor din Bacau, de Viorel Ilie, primarul localitatii, de presa si implicit de managerul spitalului vizitat, dr. Vasile Ciurchea a ramas surprins de ceea ce a vazut la Moinesti . Pentru aceia dintre noi care ne-am obisnuit cu acte medicale de exceptie la Moinesti, cu premiere in domeniul chirurgiei de ultima ora, cu aparatura ultraperformanta si de ultima generatie, si nu in ultimo rand cu o transparenta unica in sistemul medical bacauan, satisfactia dr. Ciurchea, seful CNAS, a fost pe deplin inteleasa. Dr. Cotirlet i-a aratat sefului CNAS cateva sectii reper care aduc la Moinesti mii de pacienti din toata tara, cum ar fi: cea de chirurgie laparoscopica, de dializa, de interventii majore in domeniul ortopediei, moderna sala de nasteri, tomograful, precum si saloanele de tip hotelier ale spitalului vizitat. Un punct de interes a fost considerat de catre dr. Ciurchea si cocheta sala destinata cercetarii medicale si dotata cu aparatura IT performanta, sala ce confera colectivului medical de la Moinesti posibilitatea studiului avansat in domeniu chirurgiei – punctul forte al spitalului condus de dr. Adrian Cotirlet, dr. in stiinte medicale.

“Spitalul din Moinesti are aspect de spiatal privat”

Imediat dupa ce a vizitat Spitalul de Urgenta Moinesti, seful Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a sustinut o conferinta de presa, dornic sa impartaseasca jurnalistilor bucuria de a constata “ca exista in Romania spitale model, acte medicale de cel mai inalt standard, precum si o comunicare cu media de invidiat”. Trebuie precizat faptul ca, atmosfera conferintei de presa a fost cat se poate de joviala, nici pe de parte colocviala si scortoasa, protagonisii fiind cat se poate de relaxati. “Am vazut la Moinesti lucruri foarte bune, o sala de operatie dotata in cel mai scrupulous mod, inclusiv circuitele, aparatura de ultima generatie, dar ce e important, este faptul ca, bolnavul nu vine aici cu medicamete cumparate. Imi este clar ca exista aici un managent correct, o relatie buna intre conducerile spitalului si casei judetene de sanatate, un colectiv de profesionisti care atrag acte medicale de calitate exemplara. Asa se explica faptul ca, al Spitalul de Urgenta din Moinesti avem de-a face cu o adresabilitate mare. E strict meritul dr. Cotirlet si a colectivului de profesionisti de aici. E de apreciat faptul ca, dr. Cotirlet reuseste sa exploateze toate oporunitatile financiare, sa atraga fonduri structurale si sa construiasca parteneriate diverse in folosul exclusive al bolnavului. Mi-as dori o multiplicare a spitalului din Moinesti in Romania…”, a precizat convis de cele spuse, dr. Vasile ciurchea, seful CNAS. Intrebat de jurnalisti ce anume l-a impresionat la spitalul condus de dr. Adrian Cotirlet, seful CNAS a spus: ” cap coada m-a impresionat. Le doresc celor de aici sa continuie ce au inceput”. Seful CNAS a mai aprecitat si faptul ca spitalul are o capela, dar si ca preotul de aici completeaza ceea ce medicii nu reusesc sufleteste sa ofere bolnavilor.

08 Aug 2008 || de Luminita Patrateanu in cotidianul “Observator de Bacau”

Comments are closed.