Compartiment Psihiatrie

Structura de personal:

Dr. Petcu Livia – medic primar psihiatrie;
Dr. Verbal Alexandra – medic specialist psihiatrie;

Mititelu Ecaterina – psiholog

Bliort Maria – Asistent coordonator

2 asistenti medicali

2 infirmiere

 

Contact        

e-mail: spitalmoinesti@bacau.astral.ro

telefon: 0372 748 453 – int: 175

 

Structura cu paturi:

Compartimentul dispune de un numar de 16 paturi, repartizate in 2 saloane a cate 6 paturi si 2 rezerve a cate  2 paturi.

Compartimentul de Psihiatrie a fost  infiintat in anul 2009 si functioneaza in cadrul Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti.

Abordam o patologie psihiatrica generala ce cuprinde psihoze, tulburari afective, tulburari de personalitate, dependenta de alcool iar personalul medical lucreaza in echipa, fiind reprezentat de medici psihiatri, psiholog, asistenti medicali, asistent social, in scopul cresterii compliantei si randamentului tratamentului medicamentos, reducerea stigmei la care pacientii sunt supusi.

In tratamentele aplicate pacientilor nostril utilizam, medicamente de ultima generatie si consiliere psihologica de suport si psihoeducationala care suplimenteaza si eficientizeaza  medicatia, cresc sansele de reabilitare si recuperare a pacientului.

Pentru afectiunile somatic asociate patologiei psihice (cardio-vasculare, gastro-enterologice, neurologice etc) pacienti sunt consultati de medicii de specialitate din cadrul spitalului unde beneficiaza de tratamente si investigatii de specialitate, analize de laborator, imagistica medicala.

Internarile se efectueaza in regim de urgenta, asigurand pe perioada internarii conditii hoteliere bune, tratament medicamentos de specialitate, examinare psihologica si consulturi interclinice (acolo unde este cazul) existand posibilitatea dispensarizarii ulterioare prin ambulatoriul integrat.

La externare pacientii beneficiaza de bilet de externare, scrisoare medicala, tratament in regim gratuit si compensat, plan terapeutic si unde este cazul, concediu medical.