Heliport

Obiectiv realizat de UAT Municipiul Moineşti în valoare de 519,990 lei
Heliport
Prin activitatea sa, spitalul este implicat în coordonarea şi organizarea asistenţei medicale de urgenţă din zona de N-V a judeţului Bacău, în colaborare cu inspectoratul pentru situaţii de urgenţă în supravegherea şi evaluarea situaţiilor cu risc pentru starea de sănătate a populaţiei, asigurând rezolvarea majorităţii cazurilor critice.
Având în vedere profilul de urgenţă al spitalului Moineşti, acesta poate asigura primirea, investigarea şi tratamentul unor categorii limitate de cazuri critice de urgenţă. În acest caz se impune transferul la spitalele regionale de urgenţă cu nivel de competenţă I sau  II, de regulă după acordarea asistenţei de urgenţă cu sau fără investigarea şi stabilirea unui diagnostic în regim de urgenţă.
Pentru îndeplinirea condiţiilor de transfer a pacientului critic s-a impus amenajarea unei platforme de aterizare pentru elicopterele SMURD, în curtea spitalului, astfel încât timpul de transfer al bolnavilor, din şi spre elicopter, să fie cât mai scurt cu putinţă, fără a pune în pericol viaţa pacientului. Se elimină astfel timpul pentru transportul pacientului cu ambulanţa până la altă locaţie propice (de ex. stadion, aproximativ 3 km), unde ar fi fost nevoie de măsuri de siguranţă deosebite pentru efectuarea zborului, respectiv aterizările şi decolările.Până în prezent au fost preluaţi cu elicopterul SMURD 5 pacienţi.