Eveniment

Au trecut deja sapte ani de la ceea ce la început parea a fi un act de curaj pentru noi, dar în acelasi timp o necesitate pentru lumea medicala din judetul Bacau.
Conceptul numit “Zilele  Medicale ale Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti” parea la început greu realizabil, în conditiile restrictiilor economice impuse spitalelor la nivel national. În acelasi timp nu putem uita entuziasmul cu care a fost primita aceasta idee de catre cei mai multi, dar mai ales reticenta scepticilor care considerau ca Moinestiul nu poate fi pregatit pentru un asemenea eveniment cu deschidere nationala si internationala.

Dar am considerat scepticismul ca pe o provocare de tipul “quod erat demonstrandum” (ce trebuia demonstrat). Si am demonstrat!

Opiniile, criticile si laudele la adresa efortului nostru de a înscrie Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti pe lista centrelor de referinta în lumea medicala româneasca, au ramas scrise si accesibile oricând cu ajutorul presei virtuale. Am dovedit de-a lungul ultimilor ani, ca tot ce înseamna evolutie, autodepasire, atingere de standarde europene în mediul sanitar nu tine numai de fonduri materiale, cât mai ales de implicare, daruire si o lupta perpetua împotriva delasarii si a asteptarii ca altii sa faca pentru noi ceea ce cu siguranta noi putem sa facem în echipa.

De asemenea, prin cursurile, demonstratiile operatorii si activitatile desfasurate de-a lungul celor sase editii anterioare în cadrul Zilelor Medicale, SMU Moinesti si-a câstigat binemeritatul loc pe lista unitatilor medicale de referinta.

Consideram ca am demonstrat ca putem fi competitivi, deschisi, receptivi si comunicativi, iar faptul ca SMU este localizat într-un oras relativ mic, nu are nici o relevanta în fata profesionalismului.

Ne asteptam ca editia a VII-a a Zilelor Medicale ale Spitalului de Urgenta Moinesti sa depaseasca prin noutate, evolutie, calitate si interes celelalte sase editii si va asteptam sa ne fiti alaturi, pentru ca numai împreuna putem evolua.

English Version

    Dr. Adrian Cotirlet
    Manager al Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti